Polyurethaan Rubber Platen

P 8090 Polyurethaan Rubber platen (oker)

Polyurethaan is een copolymeer dewelke ontstaat door de reactie van de isocyanaat en alcoholgroepen tot een urethaanbinding. Er ontstaat dan een lange keten met afwisselend een hard en een zacht segment.

De harde segmenten op zich hebben de neiging te kristalliseren en een hard en bros materiaal te vormen. De zachte segmenten zouden los bekeken juist een zachte stroperige vloeistof geven. De innige combinatie van de twee in het copolymeer zorgt ervoor dat deze stof de beste eigenschappen van beide in zich verenigt. PU kan tegelijkertijd buigzaam en toch sterk en slijtvast zijn. Bovendien kan door de keuze van de lengte(verdeling) zowel zacht als hard (het aantal NCO- of OH-groepen per molecule) de eigenschappen van het materiaal binnen ruime grenzen aangepast worden met name van 40 tot 95 Sh A. Wordt voornamelijk ingezet als schraper of slijtvaste bekleding van silo’s. FDA uitvoering op aanvraag.

Diktes standaard tot 10 mm verkrijgbaar in 2 x 1 m – 3 x 1 m – 4 x 1 m , andere afmetingen op aanvraag.

Kleur : Oker / Temp.: -20+75°C / Densiteit : 1.24 gr/cm³ / treksterkte : 40N/mm² / Rek bij breuk : 500% / slijtvastheid : <50 mm² [/av_toggle] [av_toggle title='Download PDF spec-sheet' tags='' av_uid='av-4sfl8o'] Link naar PDF