Rubber Platen

Silicone Platen

Silicone rubber is een erg versatiel materiaal in zijn soort, zijn extreme bestendigheid tegen hoge temperaturen is onweerlegbaar aanwezig en valt niet te vergelijken met een ander rubber-type. De silicone rubber is inert, zeer flexibel en kan worden gebruikt in medische omgevingen en FDA toepassingen.
Al onze Silicone platen voldoen aan de FDA wetgeving en EC1935/2004.
Alsook hebben wij de mogelijkheid u silicone platen aan te bieden volgens UL94 V0 / V1/ V2 dewelke brandvertragend zijn !
Standaard kleuren : Transparant of rood-bruin
Andere kleuren ook verkrijgbaar !

SBR Rubber Platen

SBR Rubber is de oudste synthetische rubber. Ons aanbod bevat zowel duurdere als goedkopere kwaliteiten, het verschil in kwaliteit is te onderscheiden door de geur, oppervlakte structuur en technische informatie.
SBR rubber platen zijn ook de goedkoopste plaatrubbers in zijn soort. ( meest voorkomende plaatrubber)
Alsook hebben wij de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

EPDM Rubber Platen

EPDM Rubber is uiterst geschikt voor buitengebruik en applicaties met hogere temperaturen. De uitstekende resistentie tegen hoge temperaturen, ozon, zonlicht, water en stoom in combinatie met een goede resistentie tegen kalk, zuren en geoxideerde oplossingen maken van EPDM een optimale partner voor intensief buitengebruik.
Wij bieden in ons programma EPDM platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.
Alsook hebben wij de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

CR Rubber Platen

CR of neoprene rubber beschikt over een reeks unieke kwaliteiten waardoor het gebruikt wordt in diverse omgevingen en applicaties.Neopreen is een gematigd olie bestendige rubber met een uitstekende bestendigheid tegen ozon en zonlicht. ( soort all rounder )
Wij bieden in ons programma CR platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.
Alsook hebben wij de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

NBR Rubber Platen

Nitril of NBR rubber is de perfecte polymeer partner voor applicaties die olie- en solvent resistente karakteristieken vereisen. NBR heeft zeer goede olie- en benzine bestendige eigenschappen met een superieure bestendigheid tegen hydraulische vloeistoffen op petroleum basis.
Wij bieden in ons programma NBR platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.
Alsook hebben wij de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

FKM Rubber Platen

FKM of Viton rubber is 50 jaar geleden geïntroduceerd mede door de luchtvaartindustrie als performant elastomeer van hoge kwaliteit. Sindsdien is het gebruik van Viton snel uitgebreid over verschillende landen en applicaties. Viton of FKM rubber is uiterst resistent tegen chemische stoffen, ozon, hoge temperaturen .
Alsook hebben wij de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

Para Rubber Platen + Trommelbekleding

Natuurlijke rubber of NR para rubber is superieur op gebied van treksterkte, rekbaarheid en duurzaamheid. Het is de perfecte polymeer voor anti-trillingstoepassingen, kledij of andere delicate toepassingen. Para rubber is bestand tegen water, de meeste zouten, milde zuren en vele andere chemicaliën.
Dit materiaal is verkrijgbaar in Beige , blond, rood , grijs, geel ea.
Alsook hebben wij de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

Polyurethaan Platen (PU)

PU (Polyurethaan)is een Polymeer met zeer hoge slijtvastheid, verkrijgbaar in verschillende hardheden en diktes, deze lopen uiteen van 40 tot 95 Sh A in zijn soort.
Deze extreem slijtvaste platen zijn standaard verkrijgbaar in Oker, de andere RAL kleuren zoals rood, wit, blauw, transparant zijn op korte termijn verkrijgbaar, evenals voedingsattesten of EC keuringen.

Diverse Rubber Platen

Junta Polymers biedt u een compleet programma aan van rubber platen dewelke resistent zijn voor de meest uiteenlopende zaken zoals chemicaliën of ozon en UV. De standaard breedte op voorraad bedraagt 1400 mm. Afwijkingen op deze mogelijk op aanvraag.

PTFE platen / Wit

Teflon of PTFE is een etheenpolymeer waarin alle waterstofatomen vervangen zijn door fluor. PTFE polymeer heeft een zeer grote lengte en is nog steeds een van de grootste moleculen. PTFE is een thermoplast, het laat zich echter niet op een thermoplastische manier verwerken. PTFE of Teflon wordt als poeder bij kamertemperatuur in een matrijs geperst en hierna in een oven gesinterd.